Snipe IV

 

Året 1972-1973

Snipe IV er navnet på en sejlbåd, den går under betegnelsen 10½ m. så vidt jeg ved er den bygget i 1952

Jeg var med i 1½ sæson, på det tidspunkt var det K.W.Bruun der ejede denne pragtfulde sejlbåd på 52 fod.  K.W.Bruun havede købt båden af  Mærsk McKinney Møller, som havde fået bygget en ny flot 60 fods sejlbåd, med navnet Klem IV, begge både lå i Skovshoved havn om sommeren, og var på Valsteds bådværft om vinteren.

( K.W.Bruun importerede biler, bla. Pegeut, ford, daf, mf. medes jeg var i firmaet blev ny bil nr. 100.000 solgt, og K.W.Bruun fylde samme år 70 år.

Om foråret tilbragte jeg 5-6 uger sammen med skipperen, som hed Munkebo, det foregik på  Bådeværftet, hvor vi klargjorde båden til den nye sæson, det at gøre båden klar, bestod i at slibe og male/lakerer hele skibet, lakerer mast gennemse alle beslag og meget mere, efter hver arbejdsdag var det godt at komme tilbage til pensionatet til dejlig mad, Pensionatet vi boede på, boede også besætninger fra  Mærsk McKinney Møller båd, og fra Hempels båd, så der blev fortalt nogle gode historier om aftenen.

 Når båden så var klar, sejlede vi den hjem til Skovshoved havn, og derfra  sejlede vi de fleste weekender, rundt i de Danske farvande, en gang hver sommer sejlede vi i 2 uger. Om efteråret sejlede vi så båden tilbage til vinterhi på bådværftet, det tog 1 uge at rigge båden af, sejl og andre ting blev kørt til København for at blive ordnet og klatgjort til næste sæson.